НАЙ – ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВЪПРОСИ ОТНОСНО ПОЛИВАНЕТО

Следващата информация включва най-често задаваните въпроси относно поливане на градински растения.

1. КОГА ТРЯБВА ДА ПОЛИВАТЕ ЗЕЛЕНЧУКОВАТА СИ ГРАДИНА?

Идеалното време за поливане на вашата зеленчукова градина е ранна сутрин, докато все още е хладно. Това позволява повече вода да достигне до корените, без да се изпари и осигурява на растенията влага през целия ден. Ако вашият график не позволява сутрешно поливане, следващото най-добро време е късният следобед. Поливането в това алтернативно време на деня също свежда до минимум изпаряването, трябва обаче да оставите достатъчно време растенията да изсъхнат, преди да дойде нощта, за да предотвратите появата на гъбички и мухъл.

2. АКО ПОЛИВАМ С МАРКУЧ, КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ ПОЛИВАМ ДОСТАТЪЧНО?

Има няколко неща, които можете да опитате тук. Влагата на почвата може да се следи с помощта на уред – измервател на влажността на почвата. Можете също така да огледате почвата директно с мистрия. Поставете я в почвата и я наклонете обратно. Ако почвата е влажна на дълбочина от 15 до 30 см., значи поливате достатъчно.

3. КАК ДА ПОДДЪРЖАМЕ РАСТЕНИЯТА ДОКАТО СМЕ ИЗВЪН ГРАДА?

За контейнерните растения бихме препоръчали използването на самоналиващи сеялки. Всичко, което трябва да направите, е да попълните резервоар за вода и нуждите за хидратацията на вашето растение ще са задовелени за около седмица. За открито най-идеални са маркучите, използвани заедно с таймери.

4. КАКЪВ Е ГРАФИКЪТ ЗА ПОЛИВАНЕ НА АЕРОПОНИКА?

Това е труден въпрос, тъй като не знам какво растение отглеждате или какъв тип аеропоника използвате. Различните видове аеропонични системи биха имали различни изисквания. Бихме препоръчали да проучите вашата специфична система за аеропоника, като прочетете литературата, с която се предлага, както и наличните ресурси онлайн. Препоръчително е също да проучите специфичните нужди на вашето растение при определяне на воден график.

5. КАК ДА ПОЛИВАМ ПРАВИЛНО РАСТЕНИЕТО СИ?

Какъв вид растение е? Дали това е саксийно растение на закрито или в оранжерия? Най-добрият съвет е да проучите нуждите на растението си, защото всяко растение е различно. Крайности, като прекомерно или недостатъчно поливане, никога не са в интерес на вашето растение.
Всички ние имаме въпроси от време на време, независимо дали сме дългогодишни градинари или тепърва започваме. Важното е, че за всеки въпрос има отговор. Не се отказвайте, вашата градина с времето ще става все по- красива и плододайна.

Call Now Button