Покривала за защита на растенията

За да предпазите растенията от плевели, гниене, слана и други, е добре да се снабдите с покривала за защита. Има различни видове покривала за защита:

Видове покривала за защита

Покривало за защита Агротекс перфориран Мулч 60
Предназначен е за мулчиране на почвата. Има готови дупки за засаждане.
Предимства:
– Намалява изпаряването на влагата от почвата. Мулчиращият материал предотвратява изпаряването на водата, като по този начин ви позволява да обръщате по-малко внимание на поливането на растенията.
– Плевелите и техните семена, намиращи се под мулчиращия материал, не получават необходимото количество светлина и умират.
– Всеки покривен материал задържа топлината вътре в почвата, като по този начин предотвратява охлаждането ѝ. Това е особено важно през пролетта, когато през нощта е все още студено.
– Насища растението с полезни вещества и микроелементи. Използвайки органичен материал, ние ефективно подхранваме почвата и това има положителен ефект върху качеството на получените плодове.
– Структурата на мулчиращия материал позволява напояване и прилагане на течни торове.
– Предотвратява замърсяването на ягодите. Мулчиращият материал елиминира контакта на горски плодове със земята, така че в крайна сметка градинарят получава чиста ягода без никакво замърсяване.
– Защитава горските плодове от сиво гниене. Такова заболяване често засяга ягодите, когато плодовете лежат известно време в земята. Мулчирането пречи на растението да контактува с почвата, така че рискът от заболяване е значително намален.
Агротекс Фолгирано покривало
– Двуслоен мулчиращ материал – един слой черен спанбонд, отгоре – слой от фолио. Ширината на черния спанбонд е 1,6 м, ширината на фолиото е 1,2 м. В краищата има ленти от черен спанбонд за фиксиране на материала.
– Фолиевият слой отразява дневната светлина и дава допълнителна осветеност на растенията през кратките дневни часове през пролетта. Също така дава допълнителна топлина на растенията.
– Сребърният слой (външен) отразява светлината върху растението, увеличавайки растежа му.
– Черният слой (вътрешен) ви позволява да ограничите растежа на плевелите и да изключите контакт на растението с почвата.
Двойна топлина Фолгиран Мулч
– Двуслоен фолгиран мулч за ускоряване на узряването на плодовете и защита от покълването на плевелите.
– Препоръчва се за ягоди, грозде, праскови, домати, краставици, чушки, патладжан, листни зеленчуци. Това е двуслоен покриващ материал, от едната страна е черен, а от другата е покрит с фолио.
– Мулчът се полага с черната страна надолу, тя предпазва от плевели. Фолиото остава отгоре.
– Сребърните повърхности отразяват светлината. Това дава допълнителна топлина. Слънцето грее от страната на фолиото. Светлината се отразява от мулча, пада върху растенията и ги загрява от всички страни. Това ускорява растежа и узряването на плодовете и разсадите от зеленчукови и цветни култури.
– С материалите от фолио ще получите по-добра реколта по-рано.
– Не е нужно да се плевят плевелите.
– По-малко енергия за вода.
Покривало за разсад против слана
Покриващ лист с различни размери. Състав: 100% полипропилен с UV стабилизатор, цвят: бял.
Покривало за летни оранжерии
Покривало за летни оранжерии от спанбонд. Материалът е устойчив на влага, поради което практически не корозира. Това прави употребата му удобна и незаменима в селското стопанство. Специалната добавка за UV защита позволява на платното да не избледнее при продължително излагане на слънчева светлина. Спанбондът е изключително лек на тегло, както и лесен за използване.

Call Now Button